Kursus Pengurusan Kaunter Cemerlang Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia Pada 15 September 2021

Kursus Pengurusan Kaunter Cemerlang Pada 15 September 2021

Alhamdulillah dan bersyukur ke hadrat Ilahi kerana di atas keizinanNya, Perunding Imej Malaysia telah dilantik oleh Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia untuk mengendalikan Kursus Pengurusan Kaunter Cemerlang secara dalam talian pada 15 September 2021. Terima kasih kepada pihak Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia di atas jemputan dan kepercayaan dengan melantik kami bagi menyampaikan Kursus Pengurusan Kaunter Cemerlang kepada 150 orang kakitangan JKSM dari seluruh Malaysia . Kursus ini berjaya dilaksanakan dengan menggunakan platform online conferencing iaitu aplikasi Zoom dan XSplit Broadcaster. Kursus yang berlangsung selama satu hari ini telah disertai oleh 150 orang peserta yang terdiri daripada Pegawai Syariah, Penolong Pendaftaran, Penolong Pegawai Syariah, Pembantu Syariah Unit Rekod, Setiausaha Pejabat, Penolong Pegawai Teknologi Maklumat, Jurubahasa, Pegawai Penerangan, Penolong Pengarah Syariah, Pegawai Khidmat Pelanggan, Pembantu Syariah, Pembantu Tadbir Undang-undang, Penolong Syariah, Pembantu Tadbir Kewangan, Pembantu Pendaftaran, Pembantu Operasi, Penolong Khidmat Pelanggan, Penghantar Notis, Pembantu Tadbir dan Pembantu AM Pejabat. Peserta yang hadir adalah daripada 15 cawangan JKSM iaitu daripada JKSM Putrajaya, JKSN Johor, JKSN Kedah, JKSN Kelantan, JKSN Melaka, JKSN Negeri Sembilan, JKSN Perak, JKSN Sabah, JKSN Terengganu, JKSN Wilayah Persekutuan, JKSN Selangor, JKSN Sarawak, JKSN Pahang, JKSN Pulau Pinang dan JKSN Perlis.

Kursus Pengurusan Kaunter Cemerlang ini dirasmikan oleh YAA Dato’ Setia Dr. Hj. Mohd Na’im Bin Hj. Mokhtar, Ketua Hakim Syarie/Ketua Pengarah Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia. YAA Dato’ Setia Dr. Hj. Mohd Na’im Bin Hj. Mokhtar telah menyampaikan ucapan perasmian kursus serta mengalu-alukan kehadiran para peserta serta menzahirkan penghargaan kepada pihak penganjur atas pengendalian kursus ini. Majlis perasmian kursus ini juga turut dihadiri oleh Ketua Pendaftar JKSM, Pengarah Kanan (Pengurusan), JKSM, Pengarah-Pengarah Bahagian, JKSM dan Ketua Unit Intergriti dan Ketua Unit Komunikasi Korporat, JKSM.

 

Kursus Perkhidmatan Kaunter Cemerlang.
“Penceramah profesional dan boleh menjawab soalan yang dikemukan dengan baik ,penerangan yang diberikan banyak membantu dalam urusan di kaunter nanti”, – Roshasniza Binti Mohamad @Ghani – Pembantu Tadbir / N19 MRSD Setiu ( unit kaunter)

 

Kursus Perkhidmatan Kaunter Cemerlang.
“Kursus ini menarik lagi memberangsangkan, tahniah,” – Kasa Bin Ahmad – Pembantu Syariah LS22 Kehakiman

 

Kursus Perkhidmatan Kaunter Cemerlang.
“Penceramah mampu menarik minat peserta untuk terus mengikuti kursus sampai habis,” –Kamaruzzaman Bin Ab Kadir – Pembantu Syariah / LS22 Mahkamah Syariah Wp Labuan

 

Kecemerlangan sesebuah organisasi banyak bergantung kepada sejauh mana penerimaan dan kepuasan yang diperolehi oleh pelanggan terhadap perkhidmatan yang disediakan. Pengurusan perkhidmatan pelanggan yang cekap dan baik meliputi keseluruhan aspek iaitu komunikasi, sistem dan suasana ketika berurusan, penampilan dan tingkah-laku pekerja dan yang akan memberikan gambaran yang positif terhadap imej dan reputasi organisasi.

Mengambil kira cabaran semasa krisis pandemik yang melanda secara global dan turut mengikuti perkembangan industri berasaskan kepada penyampaian secara digital dan dalam talian, syarikat kami telah menyahut cabaran ini dengan merintis dan menerokai kaedah penyampaian modul kami secara digital dan dalam talian.

Disamping itu, atas inisiatif ini kami telah membangunkan modul-modul serta kaedah penyampaian bersesuaian dengan cabaran era digital dan dalam talian. Dalam pada itu, kami turut memahami bahawa impak cabaran ini turut akan terkesan ke atas sektor perkhidmatan yang mana segala proses komunikasi pelanggan serta sistem dan suasana semasa berurusan tidak dapat lari daripada tempiasan tuntutan sistem berasaskan digital dan dalam talian. Maka modul perkhidmatan pelanggan yang kami kongsikan ini antaranya termasuklah bagaimana warga kerja di Jabatan berhadapan dengan cabaran perkhidmatan pelanggan secara digital dan teknik berkomunikasi dan berurusan secara profesional di dalam talian.

 

Kursus Perkhidmatan Kaunter Cemerlang.
Kursus Pengurusan Kaunter Cemerlang ini dirasmikan oleh YAA Dato’ Setia Dr. Hj. Mohd Na’im Bin Hj. Mokhtar, Ketua Hakim Syarie/Ketua Pengarah Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia.

 

Kursus Perkhidmatan Kaunter Cemerlang JABATAN KEHAKIMAN SYARIAH MALAYSIA
YAA Dato’ Setia Dr. Hj. Mohd Na’im Bin Hj. Mokhtar, Ketua Hakim Syarie/Ketua Pengarah Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia telah menyampaikan ucapan perasmian kursus serta mengalu-alukan kehadiran para peserta serta menzahirkan penghargaan kepada pihak penganjur atas pengendalian kursus ini.

 

Kursus Perkhidmatan Kaunter Cemerlang JABATAN KEHAKIMAN SYARIAH MALAYSIA
“Syabas JKSM dan penceramah, secara keseluruhan program adalah baik dan cemerlang,” – Sri Kauthar Binti Mohamad Banon – LS32 Jakess/Unit Perundangan

 

Kursus Perkhidmatan Kaunter Cemerlang JABATAN KEHAKIMAN SYARIAH MALAYSIA
“Penceramah berpengalaman luas dalam bidang Pengurusan Kaunter,” – Hanisah Binti Muhamad – Penolong Pegawai Syariah Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia

 

Di akhir kursus ini, para peserta akan memahami perubahan dan transformasi dalam perkhidmatan pelanggan terutamanya di era pandemik dan norma baharu serta memahami kepentingan pelanggan, menguasai  jangkaan pelanggan apabila berurusan dan bagaimana memenuhi tuntutan pelanggan, mahir berkomunikasi secara positif dan profesional dengan menggunakan nada suara dan laras bahasa yang positif serta menyenangkan hati pelanggan ketika berurusan di kaunter dan di atas talian, berkeyakinan dan beretika dalam tingkah laku semasa melayani pelanggan dan berurusan dengan pelanggan di kaunter dan di atas talian dan mempraktikkan etiket sosial serta adab perhubungan di antara rakan sekerja, tetamu, pelanggan dan orang kenamaan, untuk lebih bertatatertib serta disenangi ketika berurusan dengan pelanggan.

 

Objektif utama Kursus Pengurusan Kaunter Cemerlang ini adalah untuk memantapkan kemahiran para pekerja ketika berhadapan dan berurusan dengan pelanggan, meliputi aspek kemahiran dari segi komunikasi yang mantap dan berkeyakinan, tatacara penampilan diri yang profesional dan kemahiran dalam mempamerkan etiket dan tingkah laku yang menyenangkan serta terkawal seterusnya akan meningkatkan persepsi positif pelanggan terhadap imej dan reputasi organisasi. Kursus ini juga antaranya akan mendedahkan kepada para peserta tentang cabaran perkhidmatan komunikasi pelanggan dalam talian dan kebiasaan baru (new norm), serta bagaimana kemahiran berurusan dan berkomunikasi dalam cabaran semasa era digital dan krisis pandemik.

Selain daripada itu, objektif kursus ini adalah seperti berikut;

1. Menguasai kemahiran melayani pelanggan secara profesional meliputi aspek nada suara, body language dan pemilihan ayat/perkataan.
2. Bagaimana membentuk minda dan budaya
kerja kelas pertama dalam perkhidmatan pelanggan, termasuklah bagaimana membina keterampilan dan kecerdasan intelektual, emosi dan spiritual.
3. Bagaimana mengawal dan menguruskan emosi ketika berhadapan dengan tekanan, kritikan dan kerenah pelanggan yang pelbagai.
4. Bagaimana menangani aduan dan karenah pelanggan di kaunter secara profesional dan konsisten dalam mengekalkan kredibiliti dan profesionalisme diri serta jabatan.

Antara perkara-perkara yang dipelajari oleh para peserta dalam Kursus Pengurusan Kaunter Cemerlang ini ialah:

  • Modul 1: Konsep Perkhidmatan Pelanggan Alaf 21
  • Modul 2: Sikap Dan Psikologi Pelanggan Dan Jangkaan Pelanggan
  • Modul 3: Komunikasi Profesional Ketika Berurusan Dengan Pelanggan
  • Modul 4: Sistem Dan Suasana Semasa Berurusan Dengan Pelanggan

 

Kursus Perkhidmatan Kaunter Cemerlang JABATAN KEHAKIMAN SYARIAH MALAYSIA
“Penceramah menguasai topik ceramah dengan sangat baik, pengisian senang difahami,” – Nurul Syuhada Binti Omar – Setiausaha Pejabat / N29 JKSM / Pejabat Ketua Pendaftar

 

Kursus Perkhidmatan Kaunter Cemerlang JABATAN KEHAKIMAN SYARIAH MALAYSIA
“Penyampaian penceramah yang terbaik dan program ini berkesan,” – Norliza Sawi – Pembantu Syariah LS 19 JKSN Sabah

 

Kursus Perkhidmatan Kaunter Cemerlang JABATAN KEHAKIMAN SYARIAH MALAYSIA
“Penceramah sangat bagus dari segi penyampaian kursus dan secara keseluruhan kursus ini amat bagus dan banyak memberi ilmu,” – Aziawati Binti Ibrahim – Pembantu Syariah/LS 22 Kehakiman
Terima kasih Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia di atas jemputan dan peluang untuk kami mengendalikan kursus ini.

Kami kongsikan antara maklum balas dan pendapat daripada para peserta secara keseluruhan berkaitan Kursus Pengurusan Kaunter Cemerlang ini:

1. Penceramah sangat bagus dari segi penyampaian kursus dan secara keseluruhan kursus ini amat bagus dan banyak memberi ilmu – Aziawati Binti Ibrahim – Pembantu Syariah/LS 22 Kehakiman
2.Penyampaian penceramah yang terbaik dan program ini berkesan – Norliza Sawi – Pembantu Syariah LS 19 JKSN Sabah
3. Saya sangat berpuas hati dengan cara penyampaian penceramah. Cara berinteraksi yang sangat baik dan mudah difahami. Bagi program ini, secara keseluruhannya amat baik. Walaupun saya bukan bertugas sebagai pegawai kaunter, tetapi saya amat tertarik dengan isi kandungan program – Norzeila Binti Mohd Yusup – Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) / N19 Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia
4.Penceramah profesional dan boleh menjawab soalan yang dikemukan dengan baik ,penerangan yang diberikan banyak membantu dalam urusan di kaunter nanti – Roshasniza Binti Mohamad @Ghani – Pembantu Tadbir / N19 MRSD Setiu ( unit kaunter)
5.Penyampaian penceramah sangat baik dan jelas. Program ini sangat baik dan dapat memberi pendedahan kepada petugas barisan hadapan (petugas kaunter). Tahniah dan Terima Kasih JKSM, Penceramah dan urusetia – Rosimah binti Samad, Mahkamah Syariah Kota Kinabalu
6.Kursus ini menarik lagi memberangsangkan, tahniah – Kasa Bin Ahmad – Pembantu Syariah LS22 Kehakiman
7.Penceramah mampu menarik minat peserta untuk terus mengikuti kursus sampai habis –Kamaruzzaman Bin Ab Kadir – Pembantu Syariah / LS22 Mahkamah Syariah Wp Labuan
8.Penceramah bagus dan program ini menyeronokkan – Nur Jannah Binti Abdul Halim – Pembantu Tadbir P/O N19
Jabatan Kehakiman Syariah Negeri Pulau Pinang/Mahkamah Tinggi Syariah
9. Perundangan jelas, padat dan mutakhir – Nor Hafizah binti Baharudin – Pembantu Syariah /LS19
10.Puan Raihan memang terbaik – Saliyati Binti Sahop – LA29 Mahkamah Syariah Negeri Melaka
11.Syabas JKSM dan penceramah, secara keseluruhan program adalah baik dan cemerlang – Sri Kauthar Binti Mohamad Banon – LS32 Jakess/Unit Perundangan
12.Penceramah berpengalaman dan cara penyampaian yang menarik – Safaruddin Bin Urusli – Penolong Pengarah LS44 Bahagian Sokongan Keluarga, Jabatan Kehakiman Syariah Selangor
13.Penceramah sangat bersemangat dan sangat berkebolehan – Marhainah Binti Asri – Pembantu Syariah/ LS22 Mahkamah Syariah Keningau, Sabah
14.Intonasi penceramah yang menarik, penyampaian yang jelas – Marlinda Binti Hamzah – PembantuTadbir Kewangan /W19 Unit Pentabdiran
15.Terbaik dan sentiasa berinteraksi dengan peserta – Muhammad Mustaqim Bin Darus – Pegawai Sulh / LS41 Mahkamah Rendah Syariah Shah Alam
16.Penceramah memang terbaik – Zuraini Binti Ibrahim – LS19 Pembantu Syariah
17.Program yang terbaik .Penyampaian yang jelas dan program berjalan dengan lancar – Norbiatul fadilah binti ab ghani
18. Sangat bermanfaat – Norashikin Binti Md Nadzry – Pembantu Tadbir / N19 Unit
Pengurusan Dan Pentadbiran
19.Penceramah yang berpengalaman dalam bidangnya – Mohd Faisol Midoad Bin Zakaria –
Penolong Pendaftar/LS29 Jksnps/Bahagian Pengurusan MRS
20.Penceramah berpengalaman luas dalam bidang Pengurusan Kaunter – Hanisah Binti Muhamad – Penolong Pegawai Syariah Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia
21.Sangat baik dan banyak ilmu baru yang diperolehi – Tuty Lina Binti Mohd Nazar –
Pembantu Tadbir Kewangan/W19 Mahkamah Rendah Syariah Cameron Highlands/Unit Kewangan
22.Sangat berkesan – Noor Hayati Binti Osman – Pembantu Tadbir N19 JKSNPP
23.Penyampaian yang jelas dan program yang lancar – Yuslinah Binti Mohamed Yusof –
Pembantu Tadbir / N19 JKSNJ / Bahagian Pentadbiran / Kaunter Pendaftaran Kes
24. Penceramah adalah terbaik dan keseluruhan penyampaian sangat baik dan jelas –Norazreena Binti Samuri – Pembantu Tadbir (Perkeranian / Operasi) Jabatan Kehakiman Syariah Pahang
25.Inovatif dan informatif – Fatimatul Zahrah Binti Che Ahmad – Pembantu Pendaftar /
LS19 JKSPK Bin Sabri – LS29 BSK
26.Penguasaan ilmu yang baik tentang pengurusan kaunter – Siti zubaidah binti ibrahim astar – LS29 penolong pegawai syariah Unit rekod
27.Cemerlang – Azan Suhana Binti Kholidi – Pembantu Syariah LS19 Jabatan
Kehakiman Syariah Perak / Bahagian Kehakiman
28.Secara keseluruhan amat memuaskan – Khairul Fasihah Binti Zarkasi – Pembantu Syariah/Ls19 Unit Pendaftaran Kaunter
29.Sangat memuaskan dan sangat bermanfaat – Nur Adawiyatul Arifah Binti Mohd Sauki– Pembantu Syariah / LS19 Unit Mal
30.Penceramah sangat baik – Isnaini Binti Hatirin – LS19 Pengurusan
31.Kursus Terbaik!– Yusmini binti mohamad yusoff – Pembantu pendaftar kanan LS 26 Jabatan kehakiman syariah kota
bharu
32.Penceramah berilmu dalam bidangnya – Suraiya Zainuddin – Setiausahsa Pejabat N29 Bahagian Kehakiman
33.penceramah memberi pencerahan secara jelas – Normah Binti Rameli – LS19 MRS Pontian
34.Penyampaian sangat berkesan – Siti Asiah Binti Mohammad – Penolong Pegawai Syariah LS32 Bahagian Sokongan Keluarga Seksyen Negeri Kelantan
35.Penceramah menguasai topik ceramah dengan sangat baik, pengisian senang difahami – Nurul Syuhada Binti Omar – Setiausaha Pejabat / N29 JKSM / Pejabat Ketua Pendaftar
36.Penyampaian yang jelas program berjalan lancar – Pembantu syariah Jabatan kehakiman syariah terengganu
37.Terbaik dan menghiburkan, tak bosan – Azlina Binti Ishak – N22 Jksm
38.Penyampaiannya jelas, ceria dan bermanfaat – Kemelun Binti Mansor – Pegawai
Khidmat Pelanggan / N22 Unit Pentadbiran
39.Terbaik, jelas dan mudah faham – Mohd Nor Bin Kassim – LS19 Jabatan Kehakiman Syariah Negeri Kedah
40.Penyampaian yang sangat bagus dan tidak membosankan – Zailifah Binti Rusly – LS44 Bahagian Latihan, JKSM
41.Mudah faham dan amat bagus – Mohd Hilmil Bin Mohamad @ Ghazali – Pembantu Operasi N11 Mahkamah Rendah Syariah
42.Baik dan sentiasa berkeyakinan – Noor Sharkilla Zaima Binti Ismail – Pembantu Pendaftar / Ls19 Mahkamah Rendah Syariah Sepang, Selangor
43.Penerangan jelas – Zati Natasha Binti Zaini – N19 Mahkamah rendah syariah daerah barat daya
44.Terbaik – Mojd Rifaudin Bin Abd Wahab – Pegawai Syariah / LS44 Unit Pendaftaran, Saman dan Perintah
45.Penceramah dan program menepati kehendak dan intipati kursus – Mohd Qadir Jailani
46.Perlu di laksanakan lagi di masa hadapan – Amirulazim Bin Azman – Pegawai Khidmat Pelanggan N 19 Jakess, BKP
47.Terbaik – Norzilawati Binti Jamali – Pembantu Tadbir (Kewangan)/W22 Bahagian
Sokongan Keluarga Seksyen Negeri Sabah
48.Sangat bagus dan banyak ilmu baru diperolehi untuk menambahbaik fungsi kaunter cemerlang dan berkualiti – Cik Roslina Binti Ab Hamid – Pembantu Pendaftar / LS22 JKSN Negeri Kelantan
49.Penceramah memang bagus dalam menyampaikan topik ini – Maznira binti Abdul Aziz
50.Penyampaian yang mudah difahami, ceria, mesra dan bermanfaat – Kemelun Binti Mansor – Pegawai Khidmat Pelanggan / N22 JKSNJ / Bahagian Pentadbiran / Unit Kaunter
51.Terbaik – Norbaayah Binti Mohd Nor – Pembantu Tadbir (P/O) Mahkamah Rendah Syariah Seberang Perai Utara, Pulau Pinang
52.Cemerlang – Nor Fadillah Binti Adarun – LS19 Jabatan Kehakiman Syariah Negeri Sabah
53.Terbaik – Masturi Binti Anai – Ls19 Jksn Sarawak/Samarahan/Perundangan
54.Program yang baik dan wajar diteruskan – Nur Fatehah Binti Zainal – LS19 Jabatan
Kehakiman Syariah Negeri Johor
55. Terbaik – Mohd Torib Bin Abd Wahab – Pembantu Syariah LS19 Mahkamah Syariah
56. Bagus – Tengku Balqis Binti Tengku Aman – Penolong Akauntan /W29 Jabatan Kehakiman Syariah Pahang/ Bahagian Kewangan
57. Sangat baik – Rosnah Binti Masri – Pembantu Tadbir (N19) Jksnpp (Mahkamah
Rendah Syariah Daerah Seberang Perai Tengah)
58. Keseluruhan penyampaian terbaik – Mohd Jais Bin Yaakub – Penolong Pendaftar
Jabatan
59. Baik cemerlang – Mohd Azizi bin Othman – Penolong Pendaftar LS29 Mahkamah
Tinggi Dan Rayuan Syariah
60.Terbaik – Zekree bin ismail – Pembantu Syariah LS 22 MRS Baling Kedah
61. 44. Penceramah sangat baik, interaktif dgn peserta – NUR AZIRA BINTI KARIM Pembantu tadbir (p/o) N19 Jabatan Kehakiman Syariah Negeri Pulau Pinang / Bahagian Khidmat Pengurusan
62.Bagus dan terbaik – Mohamad Syafiq Bin Mohamad Salleh – LS19 Jab. Kehakiman Syariah Perak
63.Sangat baik – Osman Bin Omar – LS22(Kup) Mahkamah Tinggi Syariah
64.Terbaik – Hasmidawate Binti Muhamad – Penolong Peg Tek Maklumat F29 Unit ICT
65.Terbaik dan teruskan – Saiman Bin Bakar – Pembantu Syariah LS19 JKSN Sabah
66.Banyak perkara yang selama ini kita salah dan tidak tahu cara yang boleh digunakan – Noraini Binti Abu Bakar – Pembantu Tadbir N19 JKSNJ Kaunter Pendaftaran
67.Terbaik – Norazilawati Binti Jasman – Pembantu Syariah/LS19 Bahagian Sokongan Keluarga Negeri Johor
68.Terbaik – Nur Ariana Binti Arifin – LS19 MRS
69.Bagus dan terbaik – Kurniawatie Binti Abdul Karim – Wen Pembantu Tadbir (Undang -Undang ) L22 Mahkamah Tinggi Syariah Sarawak
70.Terbaik – Norain Bt Hashim – LS19 Jab.Kehakiman Syariah Neg.Kedah
71.Baik – Hazani Bin Hanafi – Pembantu syariah LS26Bahagian Pengurusan Kes
72.Sangat baik – Yusri Bin Mohd Yusof – Ls22 Jabatan Kehakiman Syariah Negeri Kelantan
73.Terbaik – Nur Khairiah Binti Chek Kassim – Pembantu Syariah Mahkamah Syariah W/P Putrajaya
74.Mantap – Mahfuzah Binti Abdul Shukor – Pembantu Syariah / Ls19 Bahagian Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam
75.Baik – Nazifah Akmal BT Zainudin – Pembantu Syariah Gred LS22 Jabatan Kehakiman Syariah Negeri Kelantan
76.Baik – ZUBAIDAH BINTI YACOP – W19 BSK
77.Penyampaian yang ceria – Sharifah Zakiyah Binti Syed Ahmad – PembantuTadbir N19 Kehakiman Syariah Negeri Terengganu, unit kaunter
78.Terbaik – Aniza binti Mohamad Arshad – Pembantu syariah LS22 Unit sokongan
79.Baik & Memuaskan – Nor’ Izzah Bt Abdul Hamid – Pembantu Tadbir/N19 Jksnj- Mahkamah Tinggi Syariah Jb/ Unit Kaunter
80.Baik – Mai Salmah Binti Mohd Noor – Setiausaha Pejabat, Gred N36 (M) Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia
81.Terbaik – Siti Aminah Binti Yahaya – Pembantu Syariah LS22 Unit Rekod
82.Secara keseluruhan baik – Nur Azimah Binti Md Ali – LS22 Perundangan– LS22 Pendaftaran
83.Baik dan memuaskan – Ruziani Binti Mad Rahin – LS19 Unit Sulh
84.Terbaik – Syazana Binti Ramli – Setiausaha Pejabat / N29 Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia
85.Terbaik – Noor Azlin Binti Bahrum – Pembantu Tadbir (N19) Jabatan Kehakiman Syariah Negeri Pulau Pinang86.Bagus – Yuzaini Binti Yusof – Pembantu syariah/LS22 Seksyen Bahagian Sokongan Keluarga Selangor
87.Amat baik – Mohd Kamaruzaman Bin Ab Ghani – Pembantu Syariah/ LS22 JKSTR/Unit Rekod
88.Baik – Roziana Binti Terang – Pembantu Syariah LS19 Jabatan Kehakiman Syariah Sarawak
89.Bagus – Nur Adiba Binti Ali – Pembantu Syariah Ls19 Unit
90.Baik – Noraini Binti Mohammad Nor – N19 MRSD Besut91.Cemerlang – Abdul Halim Bin Yusoff – Penolong Pendaftar /LS29 Pendaftaran

Alhamdulillah terima kasih Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia di atas jemputan dan peluang untuk kami mengendalikan kursus Kursus Pengurusan Kaunter Cemerlang ini. Tahniah dan terima kasih kepada para peserta di atas komitmen dan penyertaan aktif sepanjang kursus. Semoga semakin bersemangat, cemerlang dan mantap dalam menjalankan tanggungjawab yang diamanahkan, in sha Allah amin.

Anda berminat untuk mengadakan Kursus Pengurusan Kaunter Cemerlang  ini di tempat anda? Klik di sini untuk mendapatkan maklumat terperinci bengkel ini berserta sebutharga!

Friday, September 17th, 2021
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments