Kursus Keterampilan Imej & Tatacara Rias | PUSPANITA | 21.9.2017

Pada 21 September yang lalu, Tim Perunding Imej Malaysia dijemput oleh Biro Sosial Dan Kebudayaan PUSPANITA Cawangan Negeri Perlis untuk berkongsi ilmu di dalam kursus yang bertajuk Kursus Keterampilan Imej & Tatacara Rias kepada 52 peserta yang bertempat di Kompleks Jabatan Kebudayaan Dan Kesenian Negara, Perlis.

Kursus Keterampilan Imej

Kursus ini mendedahkan peserta kepada asas grooming korporat, teknik dan tips berpakaian bagi wanita serta teknik dan pengaruh warna dalam penampilan.

Kursus Keterampilan Imej

Alhamdulillah para peserta yang hadir kelihatan sungguh bersemangat dan teruja dalam sesi pembelajaran. Para peserta aktif mengemukakan soalan-soalan dan kemusykilan mereka selama ini berkaitan teknik penampilan yang profesional dan terkini.

Kursus Keterampilan Imej

Kursus Keterampilan Imej

Kami kongsikan antara maklum balas dan pendapat daripada para peserta secara keseluruhan berkaitan kursus ini :

 1. “Kursus keterampilan imej dan tatacara rias ini sangat memuaskan dan kami dapat belajar setiap topik yang dibincangkan dengan baik.” – Nor Adiela Md. Noh
 2. “Sangat baik dan banyak ilmu yang kami dapat daripada kursus yang dijalankan ini.” – Maimunah Yaakob (Puspanita)
 3. “Penceramah kursus keterampilan imej dan tatacara rias sangat komited dan berketrampilan!” – Rohani Seman (Pensyarah, IPG Kuala Perlis)
 4. “Kursus yang sangat mantap!”– Kasumawati (Darul Quran)
 5. “Penceramah kursus keterampilan imej dan tatacara rias  sangat menyenangkan hati dan kami sememangnya boleh faham apa yang disampaikan.” – Nor Aziah Dahaman (Pembantu Tadbir, PDRM)
 6. “Penyampaian yang mudah difahami dan banyak info yang diberikan“. – Musalmah Mahamud (Penyelia Jururawat, Hospital Tuanku Fauziah)
 7. “Kursus keterampilan imej dan tatacara rias terbaik dan penyampaian yang digunakan juga mudah difahami.” – Nurazwani Harun (Pembantu Tadbir, UiTM Arau)
 8. “Pada pendapat saya, penceramah telah menyampaikan maklumat dengan sangat jelas.” – (Pembantu Penguatkuasa, KPKT)
 9. “Kursus ini menarik dan saya sangat berminat untuk mengikuti lagi kursus keterampilan imej dan tatacara rias ini pada masa akan datang.” – Nur Shamsina Abu Hasan
 10. “Penceramah kursus ini sangat berpengetahuan luas dan sangat confident!” – Jalini Jonid (Penyelia Jururawat, Hospital Tuanku Fauziah)
 11. “Pada pendapat saya, penceramah kursus keterampilan imej dan tatacara rias ini telah memberikan penerangan yang sangat jelas.” – Shalehah Othman (Senior Clerk, MSM Perlis)
 12. “Kursus ini banyak memberi tips, info, dan tunjuk ajar bagi imej dan keterampilan diri seorang wanita yang bekerjaya”. – Norhafizah Mohd Darus (Pembantu Tadbir, Jabatan Hal Ehwal Khas)
 13. “Penceramah kursus keterampilan imej dan tatacara rias berjaya menarik minat dan perhatian kami dengan gaya penyampaian beliau yang jelas.” – Emira Mat Zain (Pembantu Operasi, Jabatan Perhutanan)
 14. “Penceramah menyampaikan maklumat dengan penuh gaya.” – Rosida Abu Bakar (Pembantu Tadbir, Pejabat Tanah dan Galian)
 15. “Terbaik dan awesome! Kursus keterampilan imej dan tatacara rias ini sememangnya memberi inspirasi dari segi pertuturan dan personaliti. Keep it up dan moga berjaya di masa hadapan.” – Nur Aishah Zakaria (Kerani, UiTM Perlis)
 16. “Keseluruhan program sangat bagus dan penceramah menyampaikan maklumat dengan baik.” – Azlina Halip (KKM)
 17. “Penceramah kursus keterampilan imej dan tatacara rias sangat sporting dan mesra.” – Siti Nurfida Mat Salleh (Pembantu Tadbir, APM Perlis)
 18. “Kursus yang sangat cemerlang!” – Nur Iwani Yazid (PKP)
 19. “Penceramah di dalam kursus keterampilan imej dan tatacara rias sangat berkebolehan.” – Jaisni Mahamud
 20. “Kursus yang sangat terbaik! – Norshafawati Mohd Ismail (Timbalan Pengarah, JPNIN)
 21. “Penceramah kursus keterampilan imej dan tatacara rias ini comel, friendly, manis.” – Noor Hayati Hussin (Pembantu Perpustakaan)
 22. “Pada pendapat saya, kursus keterampilan imej dan tatacara rias ini sangat bagus”. – Norazliza Yaakob (Jabatan Akauntan Perlis)
 23. “Maklumat yang diperolehi  sangat menepati tajuk kursus ini.” – Rogayah Dahalan (Penyelia, KEMAS)
 24. “Secara keseluruhannya, kursus keterampilan imej dan tatacara rias ini sangat cemerlang.” – Fadilah Othman (Pensyarah, IPG Kampus Perlis)

Kursus Keterampilan Imej

Kursus Keterampilan Imej

Anda berminat untuk mengadakan bengkel ini di tempat anda? Klik di sini untuk mendapatkan maklumat terperinci bengkel ini beserta sebutharga!

Friday, September 29th, 2017
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments