Kursus Khidmat Pelanggan 5 Bintang | UTM Space | 24 – 25 Julai 2018

 

Kursus Khidmat Pelanggan 5 Bintang

Kursus Khidmat Pelanggan 5 Bintang UTM Space ini telah berlangsung selama dua hari  pada 24 hingga 25 Julai 2018. . Tim Perunding Imej Malaysia telah dijemput oleh UTM Space untuk mengendalikan kursus ini bertempat di Pejabat UTM Space Johor Bahru.

Seramai hampir 35 orang peserta yang terdiri daripada pegawai dan kakitangan UTM Space di seluruh Malaysia berkumpul di sini selama 2 hari ini bagi mendapatkan ilmu dan teknik terbaru dalam perkhidmatan pelanggan 5 bintang.

Kursus Khidmat Pelanggan 5 Bintang Perunding Imej Malaysia

Kursus Kursus Khidmat Pelanggan 5 Bintang diadakan bertujuan untuk memantapkan kemahiran para peserta ketika berhadapan dan berurusan dengan aduan pelanggan, terutamanya pelanggan yang mencabar, meliputi aspek kemahiran dalam mempamerkan imej dan ketrampilan diri yang profesional, etiket dan tingkah laku yang menyenangkan serta kemahiran komunikasi yang mantap dan berkeyakinan, seterusnya akan meningkatkan persepsi positif pelanggan terhadap imej dan reputasi organisasi.

 Kursus Khidmat Pelanggan 5 Bintang Perunding Imej Malaysia

Perkhidmatan pelanggan termasuklah membina dan memastikan hubungan yang amat baik dengan para pelanggan. Kebolehan untuk mengendali aduan adalah bahagian penting di dalam perhubungan antara pelanggan dan organisasi. Proses perkhidmatan pelanggan tidak terhenti setakat pelanggan menerima produk atau perkhidmatan anda. Cabaran paling besar adalah tatkala pelanggan datang menyerang dan memerlukan bantuan anda untuk menyelesaikan masalah.

Kursus Khidmat Pelanggan 5 Bintang Perunding Imej Malaysia

Pegawai yang berhadapan dengan pelanggan adalah petugas barisan hadapan yang merupakan wajah sesebuah organisasi, dan mereka adalah duta serta hero kepada organisasi tersebut. Kebolehan dan kemampuan petugas barisan hadapan ini berhadapan dan mengendalikan aduan pelanggan secara profesional merupakan aset bernilai kepada sesebuah organisasi. Personaliti, komunikasi dan tingkah-laku yang profesional bagi petugas barisan hadapan ketika berhadapan dengan pelanggan sangat penting kerana ia memberi kesan langsung terhadap kepuasan pelanggan, seterusnya memberi kesan besar kepada reputasi dan keuntungan sesebuah organisasi.

Semoga kursus Kursus Khidmat Pelanggan 5 Bintang ini memberi semangat dan azam baru serta memantapkan lagi ilmu dan ketrampilan serta profesionalisme diri dalam menjalankan tanggungjawab kerja dengan penuh dedikasi.

Kami mengucapkan selamat maju jaya dan mendoakan yang terbaik untuk semua peserta.

Kursus Khidmat Pelanggan 5 Bintang Perunding Imej malaysia

Kami kongsikan antara maklum balas dan pendapat daripada para peserta secara keseluruhan berkaitan Kursus Khidmat Pelanggan 5 Bintang ini :

 1. Pengisian kursus sangat baik dan jelas – Anwar bin Ibrahim – Pembantu Tadbir
 2. Penceramah mampu menyampaikan ceramah dengan baik sekali dan keseluruhan program ini sangat cemerlang! – Norehan binti Rejali – Pembantu Tadbir Kanan
 3. Secara keseluruhan, program ini sangat berguna dan boleh diguna pakai untuk staf yang terlibat dengan pelanggan. Penceramah juga sangat terbuka dan sentiasa memberi info yang lebih – Nik Nadiah Syahirah binti Nik Anuay – Eksekutif
 4. Sangat baik – Muhammad Yusof bin Mohd Noor – Pembantu Tadbir
 5. Amat baik – Furizan bin Adnan – Penolong Ekesekutif Kanan
 6. Wow! – Norfatiha binti Md Noh – Pembantu Tadbir Kanan
 7. Program sangat baik manakala penceramah telah berjaya menyampaikan kursus dengan baik – Mohd noor Azlizan bin Senin – Eksekutif
 8. Awesome! – Nurul Athma binti Mohd Shukry – Eksekutif
 9. Baik dan memuaskan! – Suzielawati binti Djoni @ Johan – Pembantu Tadbir
 10. Amat baik – Nor Fatin binti Ahamad – Pembantu Tadbir
 11. Bagus, baik, berkesan! – Siti Azyrimah binti Abdul Rahim – Pembantu Tadbir
 12. Penceramah yang memberi penjelasan yang baik untuk soalan yang dikemukakan. Program yang berguna untuk peserta dari segi kandungan dan cara penyampaian – Norizan binti Abu Bakar – Pembantu Tadbir
 13. Terbaik – Muhammad Amirul Hakim bin Mazlan – Penolong Pegawai
 14. Best – Rabiyatul Dalila binti Rosli – Kerani
 15. Program dan penceramah yang baik – Khairiel Idzham bin Nordin – Eksekutif
 16. Bagus & menarik dari segi penerangan – Mohd Fazli bin Mohd Isa – Kerani
 17. Baik – Siti Habibah binti Sa’aban – Eksekutif
 18. Terbaik dan mudah sesuai dengan situasi – Mohd Nazri bin Nordin – Pembantu Tadbir
 19. Awesome & Wow!!! – Mohd Nazren bin Zainal Abidin – Pembantu Tadbir
 20. Baik- Kahirul Azry bin Ahmad – Penolong Eksekutif
 21. Peramah, mesra dan cantik – Nur Faradiana binti Ruhazat – Pembantu Tadbir
 22. Bagus, sangat berguna untuk masa akan datang – Norshahina binti Selamat – Kerani
 23. Terbaik – Nassyuha Assyillah binti Abdul Samad – Eksekutif
 24. Cool dan tidak menyentuh perasaan mana-mana individu – Mohd Sasman bin Samuri – Pengawal
 25. Sangat Terbaik- Muhammad Abdul Rauf bin Abdullah Sani – Pembantu Tadbir 

Anda berminat untuk mengadakan Kursus Khidmat Pelanggan 5 Bintang ini di tempat anda? Klik di sini untuk mendapatkan maklumat terperinci bengkel ini beserta sebutharga!

Tuesday, September 4th, 2018
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments